Αναζήτηση αναρτήσεων

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

H επιστημονική δημοσίευση με τους 2.863 συγγραφείς


H επιστημονική δημοσίευση με τους 2.863 συγγραφείς

H επιστημονική δημοσίευση με τους 2.863 συγγραφείς

Αποκαλύπτει γενετικά μυστικά των βακτηριοφάγων, ιών που επιτίθενται αποκλειστικά σε βακτήρια
Σχηματική απεικόνιση ενός τυπικού βακτηριοφάγου. Τα «πόδια» τού επιτρέπουν να συνδέεται στην επιφάνεια βακτηρίων


Ουάσινγκτον 
Ερευνητικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε προπτυχιακούς αμερικανούς φοιτητές αποκαλύπτει γενετικά μυστικά των βακτηριοφάγων, και δημοσιεύει μελέτη με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό αριθμό συγγραφέων στην επιστημονική ιστορία. Οι βακτηριοφάγοι, ή απλώς φάγοι, είναι ιοί που επιτίθενται αποκλειστικά σε βακτήρια. Παρά την τεράστια αφθονία τους στο περιβάλλον, λίγα είναι γνωστά για τη γενετική αρχιτεκτονική τους.

Τεράστια γενετική ποικιλότητα

H μελέτη, αναφέρει η ερευνητική ομάδα, καταρρίπτει την άποψη ότι οι φάγοι χωρίζονται σε διακριτούς πληθυσμούς, και υποδεικνύει ότι οι ιοί αυτοί ανταλλάσσουν διαρκώς γενετικό υλικό μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι ένα ευρύ φάσμα γενετικής ποικιλότητας.

Οι γενετικές αναλύσεις, οι μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί ως σήμερα σε φάγους, δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «eLife» από 2.863 ερευνητές, οι περισσότεροι προπτυχιακοί φοιτητές αμερικανικών ιδρυμάτων που συμμετείχαν στο ερευνητικό πρόγραμμα SEA-PHAGES.

Ποιος κατέχει το ρεκόρ... συγγραφέων

Η μελέτη εκτιμάται ότι περιλαμβάνει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό συντακτών στα χρονικά της επιστημονικής βιβλιογραφίας. Το ρεκόρ ανήκει στην ιστορική δημοσίευση της ανακάλυψης του μποζονίου Χιγκς, την οποία υπέγραφαν περισσότεροι από 6.000 ερευνητές του CERN. Τα ευρήματα της νέας δημοσίευσης θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατανόηση του ρόλου των φάγων στη λειτουργία των οικοσυστημάτων αλλά και σε βακτηριακές ασθένειες που πλήττουν τον άνθρωπο.
 
 
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ 13/5/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου