Αναζήτηση αναρτήσεων

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΑΠΟ ΜΗ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΡΙΖΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΕΘΝΩΝ

 ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΡΙΖΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΕΘΝΩΝ






Το ζήτημα της διεθνούς τρομοκρατίας και των προκλήσεων που θέτει η εισροή προσφύγων από χώρες με διαφορετικές αξίες και πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια είναι πολύπλοκο. Αν και είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ύπαρξη των δυτικών εθνών, είναι εξίσου σημαντικό να προσεγγίσουμε το ζήτημα με μια ισορροπημένη και ανθρώπινη προοπτική. Ακολουθούν ορισμένες σκέψεις:




1. Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας: Τα δυτικά έθνη θα πρέπει να συνεχίσουν να επενδύουν σε ισχυρά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των πολιτών τους από πιθανές τρομοκρατικές απειλές. Αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση των ικανοτήτων πληροφοριών, την ανταλλαγή πληροφοριών με διεθνείς εταίρους και την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων ελέγχου των συνόρων.




2. Ενδελεχείς διαδικασίες επαλήθευσης: Η εφαρμογή αυστηρών διαδικασιών ελέγχου για τους εισερχόμενους πρόσφυγες είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι αυτοί που αντιμετωπίζουν πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια εντοπίζονται και αποτρέπεται η είσοδος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ολοκληρωμένους ελέγχους ιστορικού, ανταλλαγή πληροφοριών και συνεργασία με διεθνείς εταίρους.




3. Ένταξη και αφομοίωση: Η προώθηση της επιτυχούς ένταξης και αφομοίωσης των προσφύγων είναι απαραίτητη για την κοινωνική συνοχή και τη μείωση του κινδύνου ριζοσπαστικοποίησης. Η εκπαίδευση στη γλώσσα και τις δεξιότητες, η πρόσβαση στην εκπαίδευση και τις ευκαιρίες απασχόλησης, καθώς και η υποστήριξη της πολιτιστικής ολοκλήρωσης μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της αίσθησης του ανήκειν και στη μείωση της πιθανότητας ριζοσπαστικοποίησης.




4. Αντιμετώπιση των βασικών αιτιών: Τα δυτικά έθνη θα πρέπει να συμμετάσχουν ενεργά στην αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της αστάθειας και των συγκρούσεων σε χώρες από τις οποίες φεύγουν οι πρόσφυγες. Αυτό περιλαμβάνει την υποστήριξη διπλωματικών και ανθρωπιστικών προσπαθειών για την επίλυση διαφορών, την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας και την αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων.




5. Διεθνής Συνεργασία: Η αντιμετώπιση των προκλήσεων της διεθνούς τρομοκρατίας και των προσφυγικών ροών απαιτεί παγκόσμια συνεργασία. Τα δυτικά έθνη θα πρέπει να συνεργαστούν στενά με διεθνείς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων γειτονικών χωρών και οργανισμών όπως τα Ηνωμένα Έθνη, για την ανταλλαγή πληροφοριών, τον συντονισμό των προσπαθειών και την ανάπτυξη κοινών στρατηγικών.




6. Καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης: Η επένδυση στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της εξάπλωσης εξτρεμιστικών ιδεολογιών. Αυτό περιλαμβάνει την προώθηση μετριοπαθών θρησκευτικών φωνών, την παροχή εκπαίδευσης σχετικά με την κριτική σκέψη και τον γραμματισμό στα μέσα επικοινωνίας και την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν σημάδια ριζοσπαστικοποίησης.










Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι λύσεις πρέπει να συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα και αρχές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η εξισορρόπηση των ανησυχιών για την ασφάλεια με τις ανθρωπιστικές υποχρεώσεις είναι ένα λεπτό έργο και μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που αντιμετωπίζει και τις δύο πτυχές είναι απαραίτητη για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ύπαρξη των δυτικών εθνών.




ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΤΣΙΑΝΤΗΣ 28/10/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου