Αναζήτηση αναρτήσεων

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Το ταχύτερο ασανσέρ του κόσμου θα κινείται με ταχύτητα 72 χλμ./ώρα

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2014 08:00 |
Η Hitachi ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει τον ταχύτερο ανελκυστήρα στον κόσμο. Οσοι εισέρχονται στον ανελκυστήρα από τον 1ο όροφο ενός ουρανοξύστη στην πόλη Γκουανζού της Κίνας, θα μεταφέρονται στον 95ο, 440 μέτρα ψηλότερα, μέσα σε 43 δευτερόλεπτα!
Το ταχύτερο ασανσέρ του κόσμου θα κινείται με ταχύτητα 72 χλμ./ώρα


 
Ακούγεται σαν πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας δεν είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο ή αεροπλάνο αλλά το πιο γρήγορο ασανσέρ.
Η εταιρεία Hitachi ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει για τον ουρανοξύστη CTF Financial Center στην πόλη Γκουανζού της Κίνας τον ταχύτερο ανελκυστήρα στον κόσμο που αναπτύσσει ταχύτητα...απογείωσης 72 χλμ./ώρα!
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι όσοι εισέρχονται στον ανελκυστήρα από τον 1ο όροφο θα μεταφέρονται στον 95ο, 440 μέτρα ψηλότερα, μέσα σε 43 δευτερόλεπτα.
Ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει το 2016. Θα διαθέτει 95 ασανσέρ, εκ των οποίων τα δύο θα κινούνται με τη μεγάλη αυτή ταχύτητα.
Σύμφωνα με το BBC, η ιαπωνική εταιρεία ανέφερε πως οι δύο ταχύτατοι ανελκυστήρες θα διαθέτουν συστήματα που θα εμποδίζουν τα αφτιά των ανθρώπων να βουλώνουν. Πρόκειται για σύμπτωμα που οφείλεται στην αλλαγή της πίεσης του αέρα σε υψηλές ταχύτητες.
Οι ανελκυστήρες αυτοί θα διαθέτουν και ειδικά φρένα ικανά να αντέξουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες ώστε να ελέγξουν την ταχύτητα σε περίπτωση που εκδηλωθεί βλάβη.
Επί του παρόντος το ρεκόρ ταχύτερου ασανσέρ το κατέχει ο ανελκυστήρας του Taipei 101 στην Ταϊβάν, του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο. Μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 1.010 μέτρων το λεπτό και χρειάζεται 40 δευτερόλεπτα για να φτάσει στον 89ο όροφο, που βρίσκεται σε ύψος 382 μέτρων.
Στον πύργο Yokohama Landmark στην Ιαπωνία τα ασανσέρ κινούνται με ταχύτητα 750 μέτρων το λεπτό και στο Burj Khalifa του Ντουμπάι 600 μέτρων το λεπτό.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ 7/5/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου